Често задавани въпроси

  1. Кога мога да се явя на психологическо изследване?

Отг:  Моля обадете се на тел. 0876 633 533, за да Ви запишем. Провеждаме изследвания всеки работен ден, включително и събота. Наш служител ще поеме обаждането Ви от понеделник до събота 8:30-19:00h.

  1. Колко време продължава психологическото изследване?

Отг:  Тестовата част от изследването обичайно започва в 10:30h и продължава до към 12:30-12:45h. Следва кратка пауза, след което започва апаратното изследване. Самото апаратно изследване е индивидуално и продължава 2-3 минути. Следва беседа с психолога и даване на заключението.

  1. Кога мога да си взема удостоверението за психологическа   годност (картончето)?

Отг:  Удостоверенията за психологическа годност се издават в деня на самото изследване-непосредствено след апаратното изследване.

4. Каква е валидността на удостоверението за психологическа годност (картончето)?

Отг: Валидността на удостоверенията за психологическа годност е три години от датата на издаването за водачи до 65 годишна възраст и една година-за водачи над 65 годишна възраст.

5. Със сигурност ли валидността на удостоверенията е три години за водачи до 65 годишна възраст, а не е безсрочно?

Отг: Да, това е отбелязано в наредба 36 на ИА "Автомобилна Администрация". Също така в държавен вестник бр. 60 от 07.08.2012 г. е обнародван Закон за изменение и допълненение на Закона за движението по пътищата, където се наказва с глоба в размер 500 лв. водач, който извършва таксиметрови или обществени превози на пътници или товари без валидно удостоверение за психологическа годност.

6. Мога ли с едно психологическо изследване да кандидатствам за повече от една цел-например за таксиметров превоз и за С категория?

Отг: Да, в наредба 36 на ИА "Автомобилна Администрация" е отбелязано, че изледваното лице трябва да получи заключение за всички цели, за които се използва еднакъв набор от тестове.

7. Шофьорската ми книжка не е издадена в София. Мога ли въпреки това да се явя на психологическо изследване при вас?

Отг:  Да, няма значение откъде сте и къде Ви е издадена книжката. Можете да се явите в нашата лицензирана психологическа лаборатория. Заповядайте!

8. Шофьорската ми книжка е отнета за алкохол или поради изчерпване на контролните точки. Кога мога да се явя на психологическо изследване?

Отг: Преди всичко се уверете, че наказанието Ви е изтекло. След това трябва да Ви издадат документ, че наказанието е изтекло от МВР по район, в който Ви е издадена шофьорската книжка. Когато вече имате този документ, можете да се запишете за явяване на психотест на тел.              0876 633 533.

 

                   

 

Copyright 2011. Joomla 2.5 templates free.